مراحل انجام تکنیک ای اف تی برای ترس از صحبت کردن در جمع
تکنیک ای اف تی دارای 5 مرحله دستورالعمل اصلی است که با یادگیری این مراحل و کاربرد آن برای تک تک مسائل و مشکلات میتوانید آنها را برطرف نمائید. در ادامه دستورالعمل ای اف تی را بر روی ترس از صحبت کردن در جمع استفاده و به شناسایی ریشه آن میپردازیم.
مرحله اول) شناسایی مشکل
اولین مرحله برای کاربرد تکنیک ای اف تی شناسایی مشکلی است که هم اکنون ذهن شما را به خود مشغول کرده است. برای کسب بهترین نتیجه از ای اف تی باید مسائل را به صورت جزئی مورد بررسی قرار داد و از بررسی مسائل به صورت کلی اجتناب نمود. “دوست عزیزی در جلسه مشاوره اعلام میکند که از صحبت کردن در جمع واهمه دارم و سکوت کردن را به صحبت کردن در جمع ترجیح میدهم”.
-
مشکل: ترس از صحبت کردن در جمع
مرحله دوم) ارزیابی شدت
در این مرحله عددی بین ۰ تا ۱۰ به مسئله و مشکلی که در مرحله قبل شناسایی کرده ایم، اختصاص داده میشود که به اصطلاح ارزیابی شدت نام دارد. برای بالاترین شدت عدد۱۰ و برای کمترین شدت عدد ۰ در نظر گرفته میشود و به کمک این اعداد میتوان پیشرفت کار را بعد از یک دور ای اف تی مورد بررسی قرار داد.
- شدت مشکل : نمی توانم عددی برای مشکلم در نظر بگیرم. اگر شما هم مثل مراجعه عزیز ما نمی توانید برای مسیله و مشکل خود شدتی در نطر بگیرید هیچ نگران نباشید و در چنین شرایطی بهتر است شرایط و حالاتی که در اثر وجود مسیله و مشکل در شما به ایجاد میشود را یادداشت نمائید.
مرحله سوم) جمله تصحیح
الف) جمله تصحیح: جمله ای دو بخشی است که بخش اول آن با کلمات “با وجود اینکه“ شروع و به مشکل اشاره میکند و در بخش دوم از پذیریش خودمان صحبت میکنیم.
بخش اول (مشکل) + بخش دوم (پذیرش خودمان)
- با وجود اینکه از صحبت کردن در جمع میترسم اما خودم رو دوست دارم و می پذیرم.
ب) عبارت یادآوری: در این مرحله از شما میخواهم گفتگوهایی که با خودتان و اطرافیانتان در خصوص مسیله و مشکل رد و بدل میکنید را در دفتر پاکسازی جهت استفاده در مرحله بعد یادداشت نمائید.
- میترسم مسخره م کنند
- میترسم خوب صحبت نکنم
- تا حالا نشده تو جمع صحبت کنم
- تا حالا نشده صحبت کنم و ضایع نشم
- هر بار صحبت کردم ضایع شدم
- اگه دوباره ضایه بشم چی ؟
- ترجیح میدم سکوت کنم
- حداقل دیگه ضایع نمیشم
- و …
مرحله چهارم) انجام ضربات
نقاط ضربه به ترتیب عبارتند از :
نقطه کاراته ، فرق سر ، ابتدای ابرو ، انتهای ابرو ، زیر چشم ، زیر بینی ، زیر لب ، ترقوه ، زیر بغل. اگر با نقاط ضربه آشنایی ندارید جهت آشنایی و یادگیری کامل میتوانید به مقاله نقاط ضربه در ای اف تی در سایت خودمان مراجعه نمائید.
- نقطه کاراته: بر روی نقطه کاراته ضربه می زنیم و 3 بار جمله تصحیح (با وجود اینکه از صحبت کردن در جمع میترسم اما خودم رو دوست دارم و می پذیرم) را با خودمان تکرار میکنیم.
نقاط ضربه: سپس گفتگوهایی که با خودتان و اطرافیانتان در مرحله سوم در دفتر پاکسازی خود یادداشت کرده اید را با خودتان تکرار و بر روی سایر نقاط ضربه بزنید و یک دور این کار را انجام دهید.
- فرق سر: میترسم مسخره م کنند
- ابتدای ابرو: میترسم خوب صحبت نکنم
- انتهای ابرو: تا حالا نشده تو جمع صحبت کنم
- زیر چشم: تا حالا نشده صحبت کنم و ضایع نشم
- زیربینی: هر بار صحبت کردم ضایع شدم
- زیر لب: اگه دوباره ضایه بشم چی ؟
- ترقوه: ترجیح میدم سکوت کنم
- زیر بغل: حداقل دیگه ضایع نمیشم
مرحله پنجم) اریابی مجدد شدت
در این مرحله بعد از انجام یک دور ای اف تی مجددا به مسیله و مشکل شدت می دهیم و هدف از این کار بررسی پیشرفت و یا پسرفت مشکل است. در این مرحله پس از بررسی متوجه شدیم که بسیاری از ترس ها و نگرانی های که در مرحله سوم یادداشت کرده ایم دیگر وجود ندارد و دوست خوب ما احساس میکرد توانایی صحبت کردن در جمع را داشته باشد و دوست داشت صحبت کردن در جمع را امتحان کند. این موضوع نشاندهنده این است که مسیله و مشکل ما پسرفت کرده و در ادامه با انجام چند دور دیگر میتوان مسئله و مشکل را به طور کامل خنثی کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره زیر در تماس باشید 0919-533-8737 |